Fiecare etapa wellness cand esti sustinut de wellness coach - Dragos Luscan
15982
post-template-default,single,single-post,postid-15982,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Fiecare etapa wellness cand esti sustinut de wellness coach

etapa wellness | sandra izbasa, dragos luscan si andreea raducan

07 mart. Fiecare etapa wellness cand esti sustinut de wellness coach

In orice vei face pentru a dobandi un stil de viata wellness vei avea nevoie de masura si echilibru. Aici intervine un wellness coach, antrenorul tau specializat pe imbunatatirea stilului de viata. Alaturi de el, vei parcurge fiecare etapa wellness pentru a-ti atinge scopul: un stil de viata sanatos si o gandire productiva!

Etapa wellness 1: teste

Un wellness coach profesionist stie ca trebuie sa isi cunoasca foarte bine clientul si sa ii creeze acestuia un program personalizat care sa intreaca asteptarile. Primul pas esential in acest sens este testarea.

La fiecare prima intalnire pe care o am cu clientul meu, obisnuiesc sa ii pun acestuia o multime de intrebari despre stilul lui de viata, sa discutam despre asteptarile si nevoile lui, apoi sa ii testez rezistenta fizica prin cateva exercitii usoare de fitness si stretching. Doar asa pot sa il cunosc mai bine si sa pornim cu dreptul in colaborarea noastra.

Etapa wellness 2: imbunatatirea obiceiurilor existente

Toate etapele wellness individuale pe care ti le-am descris mai sus trebuie sa fie evaluate, echilibrate si ghidate de antrenorul tau wellness. Poate ca faci mai putin decat esti capabil sau poate ca fortezi si iti obosesti inutil corpul. Echilibru si masura, inainte de toate!

Etapa wellness 3: realizarea si adaptarea unui program de exercitii

Unul dintre cei mai importanti pasi in colaborarea cu un wellness coach este momentul in care ai in vedere programul personalizat pe care acesta il stabileste in functie de nevoile si posibilitatile tale.

Secretul reusitei tale sta in abilitatea mea de a stabili intensitatea si frecventa perioadelor de exercitiu fizic astfel incat sa simti modificari in bine, mici si mai dese, ceea ce este mult mai de preferat decat schimbarile mai mari dar care intervin dupa o perioada mai lunga (timp in care cei mai putin rabdatori tind sa renunte).

Toate programele de exercitii fizice, indiferent de client, includ elemente de incalzire, stretching, flexibilitate, aerobic, fitness, recuperare si preventie. Doar intensitatea si frecventa difera, pentru ca doar acestea sunt stabilite personalizat.

Acest intreg program personalizat de exercitii fizice are 3 scopuri principale: cresterea rezistentei la efort si implicit imbunatatirea activitatii cardiace, cresterea fortei si imbunatatirea flexibilitatii.

De-a lungul timpului, am observat cu atentie oamenii pe care i-am antrenat si chiar am reusit sa creez o serie de exercitii anti stres. Sunt cateva miscari si pozitii simple pe care trebuie sa le adopti atunci cand esti stresat, nervos sau iti simti muschii incordati. Despre acestea voi vorbi intr-un alt articol.

Etapa wellness 4: orientarea eforturilor catre rezultate masurabile

Cand ai un obiectiv concret in minte, care te-ar face sa te simti mandru si multumit, iti este mult mai usor sa faci eforturi de orice fel. Discut pe larg cu cei cu care lucrez, la fiecare sedinta, despre ceea ce isi doresc sa faca, ce ii motiveaza in schimbarea stilului de viata si ce planuri de viitor au. Apoi incerc sa le adaptez programul astfel incat sa lucreze pentru idealul lor. Este incredibil ce efecte are o asemenea atitudine asupra creierului si cum te poti seta singur sa reusesti.

Cineva vrea sa slabeasca x kg pentru ca asa s-ar simti mai frumos si mai sanatos, altcineva se pregateste pentru un maraton. Unii dintre noi au probleme serioase cu spatele, iar altii au nevoie sa controleze o boala asa cum este diabetul sau hipertensiunea.

Aceste etape wellness, fie ele individuale sau alaturi de un specialist, ne arata foarte clar ca exista solutii concrete pentru fiecare dintre noi. Cu totii suntem capabili sa reusim daca stim ce vrem de la noi insine si daca ne inconjuram de persoane potrivite, care sa ne vina realmente in ajutor.

Pentru orice intrebare sau nelamurire ai, nu ezista sa imi lasi un comentariu mai jos. Sau scrie-mi prin rubrica de contact de pe homepage. Urmareste site-ul! Urmeaza un articol cuprinzator despre beneficiile wellness (peste 20) si despre alimentele pe care trebuie sa le consumi in luna martie (si de ce).

Sanatate si spor(t)!

No Comments

Post A Comment