Beneficiile surprinzătoare ale exercițiilor fizice sub întrumarea unui wellness coach - Dragos Luscan
16041
post-template-default,single,single-post,postid-16041,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Beneficiile surprinzătoare ale exercițiilor fizice sub întrumarea unui wellness coach

06 mart. Beneficiile surprinzătoare ale exercițiilor fizice sub întrumarea unui wellness coach

Sportul practicat chiar și în cantități mici determină multe modificări benefice în organism. Cel mai probabil știi că exercițiile fizice îți fac bine și probabil ai auzit că sunt „bune pentru inimă”. Dar, dacă ești ca majoritatea oamenilor, acest lucru nu reprezintă o motivație suficientă pentru a te determina să faci sport regulat. Fără îndrumarea unui wellness coach, care îți poate aduce puterea fizică și mentală la un nivel pe care nu bănuiai că îl poți atinge, puteți renunța la sport după primele ședințe.

Prima lună de sport este decisivă, este important să lucrezi sub îndrumarea unei persoane calificată în domeniu, care îți va pregăti programul de exerciții fizice potrivit pentru tine, va sti intotdeauna să găsească o cale de a te motiva și de a te convinge să nu renunți la obiectivele tale. Totul este posibil daca îți dorești cu adevărat și ai rabdare, voință, consecvență în munca pe care o depui.

Un exemplu important sunt zecile de persoane cu care am lucrat pentru îmbunătățirea posturii și mobilității, creșterea rezistenței fizice, remodelarea corporală și reinventarea personală prin programe de wellness personalizate.

Există câteva motive pentru care ar trebui sa te gândești să apelezi la ajutorul unui antrenor personal, mai ales dacă ești la început de drum. Antrenorul personal joacă un rol foarte important, el este cel care îți pregătește programe personalizate de lucru într-un ritm prorpiu de antrenare, pe care să le practici un timp îndelunga. El este cel care îți oferă motivarea permanentă și te ajută sa îți atingi obiectivele dorite, cum ar fi scăderea în greutate, performanțe sportive sau creșterea masei musculare.

Lucruri extraordinare care se petrec în corp atunci când faceți mișcare.

Exercițiile fizice sunt foarte bune pentru creier. Acestea au fost puse în legătură cu mai puține depresii, memorie mai bună și învățare mai rapidă. Studiile au sugerat de asemenea că, de acum, exercițiile fizice reprezintă cea mai bună modalitate de prevenire sau întârziere a apariției bolii Alzheimer, o frică majoră cu care se confruntă mulți oameni. Exercițiile îmbunătățesc fluxul sanguin către creier, de asemenea, poate spori concentrarea, conform unor cercetări recente.

Puteți deveni mai fericiți. Nenumărate studii arată că multe tipuri de exerciții îi fac pe oameni să se simtă mai bine și pot ameliora chiar simptomele depresiei. Exercițiile fizice determină eliberarea de substanțe chimice în creier – serotonină, norepinefrină, endorfine, dopamină – care estompează durerea, ridică moralul și reduc stresul.

Mișcarea poate încetini procesul de îmbătrânire. Exercițiile fizice de intensitate moderată pot încetini îmbătrânirea celulară.

Pielea va arăta mai bine. Exercițiile aerobice cresc viteza fluxului sanguin către piele, aducând oxigen și nutrienți care îmbunătățesc sănătatea pielii și chiar ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Celulele grase își vor reduce dimensiunile. Corpul utilizează carbohidrați și grăsimi ca surse de energie. Însă, după exerciții aerobice semnificative, corpul arde din ce în ce mai multă grăsime, ceea ce necesită mult oxigen pentru a o transforma în energie. Ca urmare a acestui lucru, celulele grase – care produc substanțele responsabile pentru inflamația cronică – se reduc în volum și același lucru se întâmplă și cu inflamația. Exercitiile fizice pot avea efecte pozitive care merg dincolo de sala de antrenament și sezonul de plajă. Creșterea încrederii în sine, ieșirea din depresie și chiar gandirea pozitivă sunt unele dintre motivațiile pentru a îți timp pentru exerciții fizice regulate.

Alături de un wellness coach vei înțelege care sunt exercițiile potrivite pentru tine, cum trebuie să le execuți corect și mai ales vei afla cum poți să îți depășești limitele. Toate informațiile pe care le dobândești alături de un antrenor personal te vor ajuta să îți creezi propriile programe de mișcare și să capeți independență când vine vorba de sport, știind ce să alegi pentru tine și cum să te întreții pe viitor.

 

No Comments

Post A Comment