Paștele a trecut, e timpul să revii în formă - Dragos Luscan
16060
post-template-default,single,single-post,postid-16060,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Paștele a trecut, e timpul să revii în formă

18 Apr Paștele a trecut, e timpul să revii în formă

De Paște ne-am confruntat cu tentații gastronomice la tot pasul. Mâncarea a fost în centrul atenției: sarmalele făcute de mama, cozonacul, pasca, friptura de miel, bunătățile de la bunica, toate au fost nelipsite din peisajul tradițiilor de Paște. E normal să nu renunțăm la ele, dar acum urmează întoarcerea la un ritm de viață care ne va solicita din plin, ceea ce necesită energie.

Ce a însemnat pentru noi un univers de arome și gusturi, pentru corp se traduce într-un exces de colesterol, de zahăr, de alcool, care îi dau o stare de oboseală. E important să ai un tonus în creștere așa că mobilizează-te și reia activitatea fizică ignorată în ultima perioadă.
Haideți să spunem DA tuturor provacărilor și să ne oferim nouă timpul de care avem nevoie. Iată cum putem proceda.

Începe cu pași mărunți

Probabil că munca la birou, cu emailuri, telefoane, planificarile pentru proiecte îți va acapara o mare parte din timp în primele săptămâni. Încearcă totuși să integrezi în programul zilnic și câteva exerciții fizice care să-ți permită să consumi excesul caloric acumulat de sărbători. Nu trebuie să rezolvi totul din prima: 3 vizite scurte la sala de fitness vor fi oricând mai bune decât o sesiune lungă și intensă. Începe treptat, sporind de fiecare dată distanța, intensitatea, numărul de exerciții sau  de repetări. Pentru această perioadă, sunt recomandate exerciții cu greutatea corpului sau adiționale ori de tip cardio, înot, aerobic, cycling. În cazul în care timpul nu-ți permite încă să ajungi la sala de fitness, poți face exerciții la tine acasă, ieși la o tură de jogging sau cu bicicleta, vremea este potrivită pentru astfel de activități. Transpirația te va ajuta să elimini o mare parte din toxine și să îți faci pașii spre a-ți recăpăta forma.

Ascultă-ți nevoiele corpului

Fii atent la semnalele pe care ți le oferă corpul. Chiar dacă hotărârea ta de a reveni la forma dorită e bine conturată, nu-ți forța organismul, care va avea nevoie de o perioadă de tranziție. Corpul tău va transmite momentul în care trebuie să te oprești, sau să schimbi tipul de exercițiu. Nu te apropia imediat de cântar, ci mai degrabă lasă-ți timp să-ți instalezi un ritm de mișcare care să ți se potrivească! Ca să îți fie mai ușor, poți să îți setezi de la început o serie de obiective pe care să le atingi. Ai grijă ca aceastea să fie realiste care să nu implice eforturi supraomenești. Fii atent la încălzirea pe care o faci înainte de exerciții pentru a nu avea surpriza unor accidentari nedorite care ar putea sa te oprească din activitate.

O dietă sănătoasă e bine-venită

Nu trebuie să recurgi la diete ca să te menții în formă. Pentru un stil de viață sănătos pe trebuie să ai un mod echilibrat de hrană, care va contribui la  detoxifiere, bazat pe legume, fructe și fibre. Elimină mesele de tip fast food, sucuri și mâncare prăjită, și încearcă să consum un shake sau un iaurt între mese. O salată cu legume proaspete sau o masă gătită fără uleiuri și grăsimi îți vor oferi plusul de energie de care ai nevoie.

Nu mai aștepta perioada ideală: aceasta e chiar acum. Ia-ți hainele de sport și mobilizează-te să arzi numărul de calorii acumulate de sărbători. Fă din asta o activitate distractivă în timp ce vei reveni în formă și transformă wellness-ul într-un stil de viață!

 

No Comments

Post A Comment