Fericirea stă în lucruri mici - Dragos Luscan
16083
post-template-default,single,single-post,postid-16083,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Fericirea stă în lucruri mici

21 Apr Fericirea stă în lucruri mici

Cu toții ne dorim să fim fericiți cu noi, dar există ceva care într-adevăr ne poate face să fim așa mereu? Reușim să învingem depresia și energia negativă din jurul nostru? Nu există o rețetă pentru acest lucru, dar studiile au demonstrat că sportul are o contribuție majoră în obținerea fericirii.

De ce e bine să faceți sport?

Cantitate mai mare de substanțe chimice ale fericirii. Să alergi câţiva kilometrii pe banda de alergat poate fi dificil, însă merită efortul! Exercițiile fizice eliberează endorfine, care creează sentimente de fericire și euforie. Exercițiile fizice pot chiar ameliora simptomele persoanelor care suferă de depresie clinică. Din acest motiv, medicii recomandă ca persoanele care suferă de depresie sau anxietate, sau pur și simplu persoanele care sunt într-o stare melancolică, să-și programeze foarte mult timp de petrecut la sală. În unele cazuri, exercițiile fizice pot fi la fel de eficiente ca pastilele antidepresive în tratarea depresiei. Nu vă îngrijorați dacă nu sunteți exact tipul de persoană care merge la sală – o stare de euforie în urma unui program de exerciții de doar 30 de minute de câteva ori pe săptămână poate crește instantaneu dispoziția generală.

Îmbunătățirea încrederii în sine. Săriți pe banda de alergat pentru a arăta și, cel mai important, pentru a vă simți de milioane. La un nivel de bază, un corp în formă poate spori stima de sine și îmbunătăți imaginea despre propria persoană. Indiferent de greutate, măsură, sex sau vârstă, exercițiile fizice pot crește rapid percepția unei persoane asupra atractivității sale, respectiv asupra respectului de sine.

Bucurați-vă de aer liber. Pentru a crește și mai mult dragostea de sine, faceți sport afară. Exercițiile fizice în aer liber pot spori chiar și mai mult stima de sine. Găsiți un program de exerciții de exterior care să se potrivească stilului dumneavoastră, indiferent dacă este vorba de cățărare, excursii, închirierea unui canoe sau pur și simplu alergare în parc. În plus, vitamina D sintetizată din expunerea la soare, bineînțeles, după ce ați aplicat cremă de protecție solară, poate scădea probabilitatea de a vă confrunta cu simptomele depresiei. De ce să vă faceți rezervare o zi la un centru spa când puțin aer proaspăt, lumina soarelui și exercițiile fizice, pot face minuni pentru încrederea în sine și vă pot face fericiți?

Nenumărate tipuri de exerciții, de la plimbare la mersul cu bicicleta, îi fac pe oameni să se simtă mai bine și pot ameliora chiar simptomele depresiei. Exercițiile fizice estompează durerea, ridică moralul și reduc stresul. Cu toții ne concentrăm aproape exclusiv atenția pe beneficiile fizice ale sportului și am ignorat efectiv beneficiile de natură psihologică și emoțională ale practicării cu regularitate a sportului.

Voi ce faceți să fiți fericiți?

retrospectiva 2015 romania medalie bronz handbal

No Comments

Post A Comment