Alerg... - Dragos Luscan
16140
post-template-default,single,single-post,postid-16140,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Alerg…

07 Iun Alerg…

Sunt nenumarate motivele pentru care îmi place să alerg. Îmi place mirosul ierbii proaspat tunse, ador să am timpul meu în care să mă gândesc la ce vreau în timp ce ascult playlistul preferat în căști, dar mai ales pentru că îmi place liniștea de după tura de parc.
Există o mulțime de motive non-fizice pentru care este bine să alergi, acest mod de a face exerciții poate îmbunătăți în mod semnificativ bucuria acestuia.

De ce e bine sa alergi?

Timpul tău e atunci

Este din ce în ce mai dificil să evadam din ritmul cotidian alert, să avem timp să ne gândim, să reflectăm sau să ne oprim complet. Zilnic suntem conectați la gadgeturi pentru a umple orice virgulă a timpului inactiv care vine în calea noastră, fie că suntem în stația de autobuz, sau așteptăm cafeaua preferată la Starbucks cu numele nostru pe pahar. Pur și simplu nu putem să ne împotrivim și verificăm în permanență ce mail-uri am mai primit, sau dacă mi-a răspuns la mesajul de pe Facebook. Fără apeluri telefonice, fără mesaje pe WhatsApp, ești doar tu și pista de alergare. Doar sunetul picioarelor ca un fundal al gândurilor tale, ești doar tu cu tine și….e tare bine. Ai nevoie de asta, este timpul tău și te umple de bucurie și mai ales de energie.

Ești mai creativ

Când începi să alergi pentru prima dată, mintea ta este adesea dezorientată din cauza perioadei prelungite de distragere a distorsiunilor. Această situație, mai degrabă ironică, duce invariabil la gânduri aleatorii sau abstracte care creează în toate direcțiile, un cadru fertil pentru creativitatea adevărată. Desigur, nu cunosc alergători care au venit cu idei pentru vindecarea cancerului sau a altor boli incurabile. Cu toate acestea, vei pierde numărătoarea timpului, în timp ce alergi, vei reuși să găsești soluții pentru probleme până atunci imposibile sau pentru idei din profunzimea subconștientului tău.

Fugi de grille tale

Mulți suntem, din nefericire, atât de scufundați în presiunile zgomotului zilnic încât, nu ne putem opri să ne gândim la problemele noastre. Caracterul primitiv al alergării nu pune nici o cerere suplimentară pe capacitatea noastră mentală, altul decât faptul că avem nevoie să punem un picior în fața celuilalt și să nu uităm să respirăm. Alergarea ne permite să facem curățarea conținutului inimii noastre, fără întrerupere. Fiecare tură de alergare ajută în eliminarea frustrărilor și neliniștilor noastre prin punerea lor în perspectivă corectă. Înainte de a te cunoaște, poți începe prin a te simți energizat mental după fiecare alergare, ca și cum unele dintre grijile tale au ieșit din corpul tău odată cu transpirația.

Liniște după alergare

Oamenii sunt dispuși să plătească sume mari de bani pentru excursii pe insule exotice, pentru a obține un sentiment de liniște. Senzația de liniște de la jogging venită după o lungă perioadă de timp încărcată poate fi la fel de relaxantă și mai puțin costisitoare.

Motivația pentru alergat exită și rezultatele merită. Îmi doresc să îmbrățișezi exercițiul de a alerga și să începi să vezi beneficiile. Niciodată nu e prea târziu să te apuci de alergat.

Tu alergi?

 

No Comments

Post A Comment