Frumusețe la 30 de ani - Dragos Luscan
16198
post-template-default,single,single-post,postid-16198,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Frumusețe la 30 de ani

20 Apr Frumusețe la 30 de ani

Recomandări privind stilul de viață pentru vârsta de 30 de ani

DRAGOȘ LUSCAN, WELLNESS COACH KINETOFIT
CLAUDIA BUNECI, HEALTH COACH KINETOFIT

SPORT

Este vârsta la care majoritatea oamenilor tind să spună ca sunt extrem de ocupați și nu găsesc timp pentru activitate fizică. Este însă și vârsta la care metabolismul începe să încetinească, astfel încât exercițiile cardio și cele de întărire a musculaturii sunt recomandate în mod special. 30-40 minute de minim 2-3 ori pe săptămână te vor ajuta să îți păstrezi greutatea și masa musculară vreme îndelungată.

Program de exerciții în sala de fitness, de realizat săptămânal:

 • Încălzire – 15 minute (alergat ușor pe bandă/mers pe bicicletă)
 • Alternare exerciții cardio cu exerciții de întărire a musculaturii.
 • Exerciții cardio – 40 minute alergare constantă, peste 10km/h; cycling; aerobic; box; body pump; zumba)
 • Exerciții de întărire a musculaturii – 30 minute:
 • Genuflexiuni cu greutăți peste jumătate din greutatea corpului – 6 serii X 8-12 repetări
 • Mers fandat cu greutăți – 10 m X 4 ture X 4 serii
 • Împins de la piept cu greutăți peste jumătate din greutatea corpului – 6 serii X 8-12 repetări
 • Tracțiuni – 8/12 repetări X 4 serii
 • Stat în plansă cu fața, lateral – 4 serii de 1 minut
 • Ramat cu greutăți – 8 repetări X 5 serii
 • Exerciții pentru brațe – tricepsi/bicepsi
 • Abdomene atât cu greutatea corpului cât și cu greutăți – 4 serii X 12 repetăr
 • Program de exerciții cu TRX
 • Stretching – 15 minute

 

DIETĂ

Este vârsta la care majoritatea femeilor devin mame. Trebuie să știm că ceea ce am făcut înainte de a rămâne însărcinate contează foarte mult pentru sănătatea mamei și a copilului. Ar fi foarte multe de zis despre această perioadă, însă o să menționez doar că pe durata sarcinii este necesar să se consume cu prioritate alimente care conțin folat, pentru că acesta contribuie la dezvoltarea normală a tubului neuronal al foetusului. Alimente în care găsim cantități importante de folat sunt legumele cu frunze verzi, citricele, fasolea, spanacul, broccoli, avocado, mazărea, nucile și alunele. Folatul din surse naturale este cel mai biodisponibil și ar trebui preferat înaintea suplimentelor. Dacă totuși mama dorește să suplimenteze pentru a se simți mai confortabil, e recomandat să aleagă folatul natural, care există ca atare sub formă de capsule.

De asemenea, între 30 și 40 de ani multe femei își încep premenopauza, care apare cu 2-10 ani înainte de instalarea menopauzei și care este mai dificilă decât starea de inactivitate ovariană. Printre simptomele premenopauzei menționez ciclurile neregulate, tulburările de tiroidă și schimbările bruște de stare. De aceea, este foarte important să mâncăm cât mai curat, să facem mișcare și să ne reducem expunerea la xenoestrogeni (în principal, la produse de curățenie și de îngrijire personală și la recipientele din plastic), care au impact negativ asupra echilibrului hormonal.

Vestea bună este că studiile arată că, cel puțin în mediul urban, femeile au tot mai multă grijă de ele și această vârstă de 30 de ani aduce cu ea un reviriment al femeii, care se redescoperă la nivel spiritual, ceea ce îi dă un boost fantastic pentru următoarele perioade ale vieții.

No Comments

Post A Comment