Despre mine - Dragos Luscan
15564
page-template-default,page,page-id-15564,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Despre mine

Bine ai venit!
Imi pare bine ca esti aici.

M-as bucura sa imi spui ca vrei sa iti schimbi stilul de viata si ca ai nevoie de ajutorul meu sa poti invata cum sa traiesti si sa gandesti sanatos. La fel de mult ma bucura si daca imi vizitezi website-ul doar pentru a afla mai multe informatii despre alimentatia sanatoasa, performanta sportiva, kinetoterapie, antrenamentele potrivite sau cum sa iti regasesti starea de bine mentala si fizica.

Despre mine ti-as putea spune multe lucruri, ar fi zeci de povesti de scris din experienta de peste 17 ani pe care am acumulat-o in lumea sportului.  Insa cred ca, mai degraba, esti interesat sa afli pe scurt care este parcursul meu profesional, care sunt certificarile ce ma aduc in pozitia de wellness coach si, pana la urma, ce pot face eu concret pentru ca tu sa ai o viata mai buna. De altfel, aceasta este motivatia mea zilnica si principalul motiv pentru care am decis sa am propriul website.

Asadar, trebuie sa stii despre mine ca am jucat handbal de performanta, timp de 10 ani, la echipele HC Arges si CSA Steaua Bucuresti, dar, dupa doua accidentari serioase, am decis sa renunt. Nu si la lumea sportului, deoarece de la statutul de handbalist am lucrat cu echipele de polo și handbal masculin ale clubului Steaua BucureștiEchipa națională de Handbal Feminin și masculin și echipa de Volei Masculin a clubului CSA Steaua București.

In 2013 m-am alaturat echipei Stejarii Country Club in calitate de Personal Trainer. In paralel, am inceput colaborarile cu Academia de Tenis “ Ion Tiriac” si Scoala de Inot “Camelia Potec” in calitate de Preparator Fizic. Din iunie 2015 sunt Preparator Fizic al Loturilor Nationale in cadrul Federatiei Romane de Handbal.  2015 este si anul care mi-a adus primele colaborari particulare in calitate de Wellness Coach.

În ultimii ani a fost alături de sportivi români din topul mondial, precum Simona Halep, Cristina Neagu, Horia Tecau și Florin Mergea, pregătindu-i fizic și susținându-i în atingerea performanțelor lor. A participat la pregătirea sportivilor din cadrul loturilor naționale de înot și badminton ale României precum și a celor din Academia de Dans Mihai Petre.

 

Printre marile realizări ale carierii se numără:

 • Participarea la Turneul Campioanelor – alături de Simona Halep în anul 2016
 • Medalia de bronz în anul 2015 la Campionatul Mondial– alături de Echipa Națională de Handbal Feminin a României
 • Prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, laJocurilor Olimpice de la Rio în anul 2016 – alături de echipa Horia Tecau și Florin Mergea
 • Locul 1 la proba de dublu de la BRD Nastase Țiriac Trophy, în anul 2016 – alături de echipa Horia Tecauși Florin Mergea
 • Locul 1 și 2 la proba de dublu de la Mutua Madrid Open, anul 2016 – alături de Horia Tecau si Florin Mergea

In prezent, lucrez ca preparator fizic pentru echipa de handbal feminin CSM Bucuresti.

După acești 17 ani incredibili în lumea sportului, a sosit momentul unui nou capitol în activitatea mea, deschiderea locației KinetoFitCred foarte mult în starea de bine pe care ți-o aduce un stil de viață echilibrat, ce include sportul efectuat corect, consecvent și fără dureri. KinetoFit este locul în care te poți recupera, indiferent dacă trebuie să o faci după o accidentare, în urma unei afecțiuni sau doar pentru că simți că a venit momentul pentru o schimbare în viața ta. Performanța nu ține doar de medalii: pe plan personal, performanța înseamnă să te simți perfect fizic, să fii sănătos și echilibrat.

Particip cu entuziasm, in calitate de speaker, la diverse conferinte din Romania si din strainatate si pun multa pasiune in prezentarile pe care le sustin, in calitate de lector, la seminarii dedicate sportivilor si oamenilor care activeaza in lumea sportului.

Iata cursurile, activitatile si certificarile care imi consolideaza parcursul profesional:

PREGATIRE ACADEMICA

 • Licentiat in “Sport si performanta motrica” in cadrul UNEFS
 • Licentiat in “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul UNEFS
 • Licentiat in ”Administratie Publica” in cadrul UPIT
 • Master in ”Nutritie si remodelare corporala” in cadrul UNEFS
 • Curs post universitar „Preparator fizic” in cadrul UNEFS

DIPLOME SI CERTIFICARI

 • Master Trainer ”Trigger Point Performance Therapy’’
 • Instructor ”TRX Suspension Training” , “TRX RIP Training” si “TRX Sports Medicine”
 • Instructor “ Functional Movement System and Advanced Corrective Exercise”
 • Instructor de antrenament postural ”Functional Patterns – Human Body Foundation”
 • Instructor Kettlebell
 • Instructor international de tenis certificat de ATP
 • Certificare “Mental Coach” powered by GPTCA (Asociatia Globala a Antrenorilor Profesionisti de Tenis)
 • Certificare “Basic Life Support” acreditate ACSH (Consiliul American de Stiinta si Sanatate)
 • Certificare “Training The Athlete” by Modern Athletic Science
 • Certificare “Shoulder Rehabilitation” by Modern Athletic Science
 • Membru al “European Athletics CoachesAssociation” si “ Global Professional Tennis Coach Association”

Ce pot face eu pentru tine? Iti pot schimba viata in bine si iti pot aduce puterea fizica si mentala la un nivel pe care nu banuiai ca il poti atinge! Totul este posibil daca iti doresti cu adevarat si ai rabdare, vointa, consecventa in munca pe care o depui. Exemplu sunt eu si zecile de persoane cu care lucrez pentru: imbunatatirea posturii si mobilitatii, cresterea rezistentei fizice, remodelarea corporala si reinventarea personala prin programe de wellness personalizate.

Putem discuta si pe pagina mea Facebook Dragos Luscan Wellness Coach.

Urmeaza-mi sfaturile si devino un model pentru cei din jurul tau!